Centrale Termice pe Gaz

Rezolvarea Erorilor – Centrale Termice pe Gaz Ariston: Ghidul Complet cu Codurile de Eroare

eroare centrale termice ariston

În lumea modernă, centralele termice pe gaz reprezintă coloana vertebrală a confortului termic în locuințe. Ariston, un nume consacrat în industria echipamentelor termice, furnizează soluții eficiente și fiabile pentru încălzirea și apă caldă. Cu toate acestea, chiar și cele mai avansate echipamente pot întâmpina erori care necesită diagnosticare și intervenție corespunzătoare. În acest articol, vom explora fiecare eroare specifică la centralele termice pe gaz Ariston, împreună cu codurile lor distinctive, pentru a vă ajuta să înțelegeți și să abordați aceste probleme într-un mod eficient.

 

Rezolvarea Erorilor – Centrale Termice pe Gaz Ariston: Ghidul Complet cu Codurile de Eroare

 1. Cod de eroare 1 01 – Supratemperatura: Această eroare semnalează că temperatura a devenit prea ridicată în circuitul primar. Pentru a remedia această situație, așteptați ca simbolul „R” să lumineze intermitent și apoi apăsați tasta RESET.
 2. Cod de eroare 1 03 – Circulație insuficientă: O circulație insuficientă în circuitul primar poate duce la această eroare. Similar cu situația precedentă, așteptați ca simbolul „R” să lumineze intermitent și apoi apăsați tasta RESET.
 3. Cod de eroare 1 04, 1 05, 1 06, 1 07 – Circulație insuficientă: Aceste coduri de eroare indică în mod specific că circulația apei în circuitul primar nu este adecvată. Respectați instrucțiunile pentru apăsarea tastelor RESET, precum și pentru verificarea presiunii și eventualele umpleri ale sistemului.
 4. Cod de eroare 1 08 – Reumpleți instalația: Dacă primiți această eroare, înseamnă că centrala termică are nevoie de umplere. Asigurați-vă că nivelul de apă din instalație este adecvat.
 5. Cod de eroare 1 10 – Circuit deschis/ Scurtcircuit sondă tur încălzire: Această eroare indică o problemă cu sonda de temperatură pe turul de încălzire. Verificați conexiunile și starea sondei. Înlocuirea poate fi necesară dacă sonda este defectă.
 6. Cod de eroare 1 12 – Circuit deschis/ Scurtcircuit sondă retur încălzire: Similar cu eroarea anterioară, aceasta este asociată cu sonda de temperatură pe returul de încălzire. Efectuați aceleași verificări și pași de remediere.
 7. Cod de eroare 1 14 – Circuit deschis/ Scurtcircuit sondă externă încălzire: Această eroare se referă la sonda externă de temperatură a apei de încălzire. Verificați sonda și cablajul aferent pentru a identifica orice defect.
 8. Cod de eroare 1 18 – Problemă la sonda circuit primar: Dacă întâmpinați această eroare, există o problemă cu sonda de temperatură din circuitul primar. O verificare amănunțită este necesară pentru a determina cauza exactă.
 9. Cod de eroare 1 P1, 1 P2, 1 P3 – Semnalare circulație insuficientă: Aceste coduri de eroare semnalează, de asemenea, probleme cu circulația apei în circuitul primar. Asigurați-vă că respectați procedurile de resetare și verificare menționate anterior.

 

 • Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus One+ 30+WIFI (3302445)
  5.349,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus One+35+WIFI(3302513)
  5.690,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus One+ 35(3302513)
  5.690,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Clas One WiFi 24 kW 3302123
  Centrala Termica Ariston Clas One WiFi 24 kW 3302123
  3.899,00 lei cu TVA
 • Produs cu reducere
  Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus One+ 30 (3302445)
  5.349,00 lei cu TVA
 • Produs cu reducere
  Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus One+ 24 (3302444)
  4.349,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Genus One
  Centrala Termica Ariston Genus one system 24 kw (3301027)
  4.199,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Clas One System 35kw
  Centrala Termica Ariston Clas One System 24kw(3301031)
  3.899,00 lei cu TVA

Circuit Sanitar – Erori și Soluții Centrale Termice pe Gaz Ariston

 1. Cod de eroare 2 03 – Sonda superioară boiler circuit deschis: Această eroare indică o problemă cu sonda de temperatură superioară a boilerului. Verificați conexiunile și starea sondei, iar dacă este necesar, înlocuiți-o.
 2. Cod de eroare 2 05 – Sonda de integrare acm circuit deschis (Kit solar opțional): Dacă aveți instalat un kit solar opțional, această eroare indică o problemă cu sonda de integrare a apei calde menajere. Verificați sonda și conexiunile corespunzătoare.
 3. Cod de eroare 2 09 – Supratemperatura boiler – CLAS EVO SYSTEM: Pentru modelele CLAS EVO SYSTEM, această eroare semnalează o supratemperatură în boiler. Verificați setările de temperatură și, dacă este necesar, ajustați-le.

Partea Electronică Internă – Erori și Soluții Centrale Termice pe Gaz Ariston

 1. Cod de eroare 3 01 – Eroare Display EEPR: Această eroare poate indica probleme cu afișajul sau cu memoria EEPROM. Consultați manualul de utilizare sau apelați la asistență tehnică pentru remediere.
 2. Cod de eroare 3 02 – GP-GIU eroare de comunicare: Problemele de comunicare pot apărea între diferitele componente ale centralei. Verificați cablajul și conexiunile pentru a asigura o comunicare corespunzătoare.
 3. Cod de eroare 3 03, 3 04, 3 05, 3 06, 3 07 – Eroare placa electronică: Aceste erori se referă la problemele cu placa electronică internă. Dacă primiți una dintre aceste erori, este recomandat să apelați la un tehnician calificat pentru diagnostic și remediere.
 4. Cod de eroare 3 P9 – Întreținere programată – chemați asistența tehnică: Această eroare semnalează necesitatea unei întrețineri programate. Contactați asistența tehnică pentru a programa o revizie a centralei.

Partea Electronică Externă – Erori și Soluții Centrale Termice pe Gaz Ariston

 1. Cod de eroare 4 11, 4 12, 4 13 – Senzor de cameră 1, 2, 3 indisponibil: Aceste erori se referă la senzorii din cameră. Verificați conexiunile și starea senzorilor și, dacă este necesar, înlocuiți-i.

Aprindere și Detectare – Erori și Soluții Centrale Termice pe Gaz Ariston

 1. Cod de eroare 5 01 – Lipsă flacără: Această eroare indică faptul că nu există flacără detectată. Verificați pentru eventuale blocaje în zona de aprindere și asigurați-vă că gazele sunt furnizate corect.
 2. Cod de eroare 5 02 – Detectare flacără cu valvă gaz închisă: Această eroare semnalează o detectare de flacără când valva de gaz este închisă. Aceasta poate fi cauzată de probleme la senzorul de flacără sau la valva de gaz.
 3. Cod de eroare 5 04 – Detașare flacără: Această eroare indică că flacăra s-a stins după aprindere. Verificați pentru eventuale perturbări ale fluxului de gaz sau pentru alte probleme la flacără.
 4. Cod de eroare 5 P1, 5 P2, 5 P3 – Prima încercare de aprindere eșuată / Detașare flacără: Aceste erori se referă la problemele cu aprinderea inițială sau cu menținerea flacării. Verificați pentru eventuale blocaje, gaze furnizate necorespunzător sau alte factori care pot influența aprinderea.

Alimentare cu Aer – Evacuare gaze ardere – Erori și Soluții

 1. Cod de eroare 607, 608 – Aprobare presostat evacuare gaze de ardere precedent aprinderii: Aceste erori indică probleme cu presostatul de evacuare a gazelor de ardere. Verificați starea presostatului și conexiunile aferente.
 2. Cod de eroare 6P1 – Întârziere aprobare presostat gaze ardere: Această eroare semnalează o întârziere în aprobarea presostatului pentru evacuarea gazelor de ardere. Verificați presostatul și timpul de răspuns.
 3. Cod de eroare 6P2 – Deschidere presostat gaze în timpul funcționării obișnuite: Această eroare poate apărea în timpul funcționării normale a centralei. Dacă primiți această eroare, verificați presostatul și conexiunile pentru a asigura un răspuns adecvat.

Încălzire Multizonală (Modul Gestionare Zonă – opțional) – Erori și Soluții

 1. Cod de eroare 701, 702, 703 – Sonda tur z1, z2, z3 defectă: Aceste erori indică probleme cu senzorii de temperatură pe turul zonelor individuale (z1, z2, z3). Verificați starea senzorilor și conexiunile corespunzătoare.
 2. Cod de eroare 711, 712, 713 – Sonda retur z1, z2, z3 defectă: Similar cu erorile anterioare, acestea se referă la problemele cu senzorii de temperatură pe returul zonelor individuale. Efectuați verificări și pași de remediere corespunzători.
 3. Cod de eroare 722, 723 – Supratemperatura zona 2, zona 3: Aceste erori semnalează supratemperatura în zonele 2 și 3. Verificați setările de temperatură și, dacă este necesar, ajustați-le.
 4. Cod de eroare 750 – Schemă hidraulică nedefinită: Această eroare indică o problemă cu schematica hidraulică. Asigurați-vă că schema este definită corect și că nu există erori în configurarea zonei.

Centrala Ariston Genus EVO FF și CF – Erori și Soluții

Această secțiune prezintă o serie de erori specifice modelelor Genus EVO FF și CF ale centralelor Ariston. Mulți dintre codurile de eroare menționate anterior pot fi similare și pentru aceste modele, având aceeași semnificație și cauze posibile.

Este crucial să rețineți că manipularea corectă și remedierea erorilor trebuie să fie efectuate de un tehnician calificat sau în conformitate cu indicațiile din manualul de utilizare al centralei termice Ariston. Ignorarea sau manipularea necorespunzătoare a erorilor poate duce la avarii costisitoare sau poate afecta siguranța echipamentului.

Dacă întâmpinați oricare dintre aceste erori sau aveți alte probleme cu centrala termică pe gaz Ariston, nu ezitați să consultați manualul de utilizare sau să contactați un specialist autorizat în service-ul echipamentelor Ariston. Investiția în întreținere și revizii periodice va contribui semnificativ la menținerea performanței și eficienței echipamentului pe termen lung, asigurând astfel un confort termic corespunzător și siguranță în locuința dumneavoastră.

centrale termice pe gaz ariston
centrale termice pe gaz ariston

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *