Centrale Termice pe Gaz

Ghid complet despre Centrale Immergas: Erori, Performanță și Modele

Immergas este o companie italiană cu o istorie bogată în producția de echipamente de încălzire din 1954. Compania s-a specializat în dezvoltarea și fabricarea cazanelor pe gaz, concentrându-se pe unitățile montate pe perete. Immergas s-a remarcat prin aderarea la tehnologiile moderne și a produs numeroase modele de cazane de înaltă calitate, adaptate cerințelor climatice locale. Iată câteva caracteristici cheie ale centralelor Immergas:

 

Centrale Immergas Tera

Caracteristici ale centralelor Immergas:

 1. Dimensiuni compacte: Majoritatea cazanelor Immergas sunt proiectate cu dimensiuni compacte, ceea ce le face potrivite pentru instalații în spații restrânse, inclusiv bucătării mai mici.
 2. Cazane cu circuit unic și cu circuit dublu: Immergas oferă atât cazane cu circuit unic, care sunt ideale pentru încălzirea clădirilor, cât și cazane cu circuit dublu, care pot furniza, pe lângă încălzire, și apă caldă pentru uz casnic.
 3. Ecrane cu cristale lichide: Multe modele de centrale Immergas sunt echipate cu ecrane cu cristale lichide (LCD) care afișează codurile de eroare în caz de defecțiuni sau probleme în funcționarea cazanului.
 4. Indicatori ai modurilor de funcționare: Centralele Immergas sunt prevăzute cu indicatori care vă permit să vedeți în ce mod funcționează dispozitivul, ceea ce facilitează monitorizarea și depanarea.
 5. Schimbătoare de căldură: Fiecare cazan Immergas este echipat cu un schimbător de căldură fabricat din cupru de înaltă calitate, cu circulație naturală sau forțată, în funcție de model. Acest lucru asigură eficiență în funcționare.
 6. Opțiuni de control: Unele modele pot fi echipate cu termostate de cameră sau pot fi conectate la telecomenzi pentru o gestionare mai ușoară a unității.
 7. Eliminarea gazelor de ardere: Centralele montate pe perete Immergas nu necesită un coș de fum, ci pot fi conectate la o conductă coaxială pentru evacuarea gazelor de ardere printr-o deschizătură în perete, ceea ce face instalarea mai convenabilă, în special în apartamente.

 

Erori Comune la Centrale Immergas

Iată o listă de erori comune care pot apărea la centralele Immergas și cum le puteți aborda:

Centrale Immergas Eroarea 01 – Blocare cu contact:

 • Descriere: Apare atunci când cazanul nu pornește automat în zece secunde de la pornire.
 • Reparare: Apăsați butonul de resetare pentru a elimina blocarea.

Centrale Immergas Eroarea 02 – Supraîncălzire:

 • Descriere: Eroare cauzată de supraîncălzirea cazanului sau de un control al flăcării defect.
 • Reparare: Așteptați ca temperatura să revină la normal și apoi apăsați butonul de repornire.

Centrale Immergas Eroarea 10 – Presiune scăzută în sistem:

 • Descriere: Apare când presiunea în sistemul de încălzire scade sub 0,9 bari.
 • Reparare: Verificați dacă există scurgeri în schimbătorul de căldură sau dacă filtrele sunt înfundate. Asigurați-vă că presiunea revine la nivelul dorit.

Centrale Immergas Eroarea 20 – Flacără parazită:

 • Descriere: Semnalează o scurgere de gaz sau un control defect al flăcării.
 • Reparare: Încercați să reporniți cazanul și, dacă eroarea persistă, consultați un specialist pentru diagnostic.

Centrale Immergas Eroarea 27 – Circulație insuficientă în sistemul de încălzire:

 • Descriere: Indică o circulație insuficientă în sistemul de încălzire, care poate duce la supraîncălzirea cazanului.
 • Reparare: Verificați dacă există aer în conductele de încălzire, dacă robinetele sunt închise sau dacă pompa de circulație este blocată. Verificați schimbătorul de căldură pentru depuneri.

Centrale Immergas Eroarea 28 – Scurgere în circuitul de alimentare cu apă:

 • Descriere: Semnalează o scurgere în circuitul de alimentare cu apă, ceea ce poate duce la creșterea temperaturii în alimentarea cu apă.
 • Reparare: Verificați dacă robinetele din casă sunt închise corect și nu prezintă scurgeri.

Cu acestea în minte, vă punem la dispoziție o serie de informații valoroase despre centralele Immergas și soluțiile pentru erorile comune. Cu toate acestea, este important să rețineți că, în cazul unor probleme mai complexe sau persistente, este întotdeauna recomandat să consultați un specialist în service Immergas pentru un diagnostic precis și soluții profesionale. Cu ajutorul experților calificați, puteți fi siguri că centralele Immergas din locuința dvs. vor funcționa în cea mai bună formă și veți beneficia de confortul și eficiența pe care le oferă aceste produse de înaltă calitate. Investiția în întreținerea corectă a centralei dvs. va asigura o încălzire eficientă și fără griji pentru mult timp de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *