Incalzire in pardoseala

Despre Confortul la Picioarele Tale: Incalzire in Pardoseala – 4 Unelte Esențiale pentru Instalare

Incalzire in Pardoseala

Încălzirea în pardoseala este o metodă modernă și eficientă de asigurare a confortului termic în locuințe și spatii comerciale. Aceste sisteme folosesc centralele termice pentru încălzirea apei sau a agenților termici care circulă în țevile plasate sub podea. Aceasta este o alegere din ce în ce mai populară datorită eficienței energetice și confortului pe care îl oferă.

O centrală termică cu incalzire in pardoseala este o soluție modernă și eficientă pentru asigurarea confortului termic în diferite încăperi. Un exemplu notabil este un cazan cu pompă de căldură care utilizează energie din surse regenerabile, cum ar fi aerul sau pământul, pentru a genera căldură și a o distribui prin încălzirea prin pardoseala. Alte exemple includ cazanele pe gaz sau pe lemne care încălzesc apa curentă în conductele de sub podea pentru a distribui căldura în întreaga cameră. Cu ajutorul acestor plante, încălzirea prin pardoseală poate fi adaptată la diferite nevoi și preferințe, oferind un confort termic excepțional pentru locuințe, birouri și alte spații în care se dorește o temperatură ambientală confortabilă și uniformă.

În acest articol, vom explora conceptul de încălzire în pardoseala și vom discuta despre instalarea unui sistem de încălzire centrală și instrumentele esențiale necesare implementării acestuia.

Încălzire prin pardoseala: Sistem modern și confortabil

Încălzirea în pardoseala este departe de metoda tradițională de încălzire a unei încăperi printr-un încălzitor de perete. În loc să se bazeze pe convecție pentru a distribui căldura, acest sistem folosește căldura radiantă pentru a încălzi obiectele solide din cameră, cum ar fi podele și mobilier. Acest lucru are că rezultat o distribuție uniformă a căldurii și un confort termic ridicat.

Tipuri de incalzire in pardoseala.

Există mai multe tipuri de încălzire în pardoseala, fiecare cu avantaje și caracteristici specifice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de încălzire în pardoseala:

Încălzire electrică în pardoseală

Cablu încălzitor electric: Acest sistem constă într-un cablu sau o bandă încălzitoare electrică instalată sub podea. Este potrivit pentru camerele mici sau pentru a fi utilizat ca încălzire suplimentară în anumite zone. Se încălzește rapid, dar poate fi mai costisitor din punct de vedere energetic.

Folii sau plăci încălzitoare electrice: Acestea sunt foi sau plăci subțiri cu elemente încălzitoare integrate care pot fi instalate sub podea. Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât cablurile, dar pot necesita o temperatură mai ridicată a apei pentru a funcționa eficient.

Încălzire cu apă în pardoseală

Sisteme cu țevi de apă încălzită: Acest sistem implică instalarea unor țevi de apă în pardoseală, prin care circulă apă caldă pentru a încălzi încăperea. Poate fi alimentat de la un cazan, o pompă de căldură sau un sistem solar. Este o opțiune eficientă din punct de vedere energetic și oferă o încălzire uniformă.

Sisteme cu plăci pre-fabricate: Acest tip de incalzire in pardoseala constă în plăci pre-fabricate care conțin canale pentru țevile de apă. Aceste plăci sunt instalate sub podea și sunt ideale pentru proiectele de construcții noi sau renovări.

Încălzirea cu agent termic în pardoseală (încălzire cu ulei)

Această metodă implică utilizarea unor plăci sau matrice cu un agent termic (de obicei ulei sau apă) pentru a transfera căldura la suprafața podelei. Este o opțiune mai puțin comună și poate fi mai lentă în încălzire decât alte sisteme.

Încălzire radiantă cu radiații infraroșii în pardoseală

Acest tip de încălzire folosește panouri sau plăci care emit radiații infraroșii pentru a încălzi obiectele și suprafețele din încăpere, inclusiv podeaua. Aceasta poate crea o senzație de confort similară cu lumina soarelui și este o opțiune eficientă din punct de vedere energetic.

Încălzire cu aer în pardoseală

În acest sistem, aerul cald este distribuit prin intermediul unor conducte sub podea pentru a încălzi încăperea. Este mai puțin comun decât alte tipuri de incalzire in pardoseala și poate necesita o instalare mai complexă.

Unelte si accesorii necesare

Pentru a instala cu succes încălzirea prin pardoseală, veți avea nevoie de unelte și accesorii specifice. Iată câteva dintre cele mai importante.

Placa cu Nuturi: este un element esențial al încălzirii prin pardoseală. Servește că suport pentru încălzirea țevilor sau cablurilor și asigura o distribuție uniforma a căldurii în întreagă încăpere. Placa poate fi ajustată pentru a se potrivi cu dimensiunea camerei.

Țeava PEX: Țeava PEX (polietilenă reticulată) este un material obișnuit utilizat la încălzirea prin pardoseală. Este flexibil, rezistent la coroziune și ușor de instalat. Conducta PEX transportă apa fierbinte de la cazan la placa cu piuliță.

Grupul amestec: Mixerul este esențial pentru reglarea temperaturii apei care circulă în sistemul de încălzire prin pardoseală. Combină apa caldă din cazan cu apa rece, asigurând temperatura de alimentare constantă și adaptându-se la încăpere.

Termostat wireless: Termostatul wireless vă permite să controlați cu ușurință temperatura camerei. Puteți seta temperatura dorită și programul de încălzire pentru a economisi energie. Termostatele wireless sunt ideale pentru monitorizarea și reglarea eficientă a temperaturii în fiecare cameră. Pe scurt, încălzirea în pardoseală este o soluție modernă și eficientă pentru asigurarea confortului termic pentru locuințe și spatii comerciale. Cu o centrală de încredere și instrumentele potrivite, poți instala cu succes un sistem de incalzire in pardoseala care oferă beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența energetică și confortul termic.

Este important să consultați un specialist în încălzire pentru a evalua cerințele specifice ale locuinței sau spațiului dvs. și pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită centrală termică pentru sistemul de incalzire in pardoseala. Factori precum eficiența energetică, costurile de operare și disponibilitatea combustibilului trebuie luate în considerare în procesul de selecție a centralei termice potrivite.

 • Placa cu nuturi pentru incalzire in pardoseala
  Placa cu nuturi pentru incalzire in pardoseala
  550,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Clas One WiFi 24 kW 3302123
  Centrala Termica Ariston Clas One WiFi 24 kW 3302123
  3.899,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Viessmann Vitodens
  Centrala Termica Viessmann Vitodens 100-W 32 kW(Z022922)
  6.375,00 lei cu TVA
 • Centrala Termica Ariston Alteas One 24
  Centrala Termica Ariston Alteas One+ NET 24 KW(3301058)
  5.645,00 lei cu TVA
 • Giacomini Teava Pex Extra-Flex 16mm cu Bariera de Oxigen 100m
  Giacomini Teava Pex Extra-Flex 16mm cu Bariera de Oxigen 100m
  450,00 lei cu TVA
 • Termostat Ambient Wireless Auraton PAVO SET R30RT Programabil(Pavo set)(R30RT)
  Termostat Ambient Wireless Auraton PAVO SET R30RT Programabil(Pavo set)(R30RT)
  390,00 lei cu TVA

Bine de stiut!

Podeaua nu se va încinge suficient pentru a crea probleme dacă mergem desculți pe ea. Deci nu este nicio problemă chiar dacă copiii aleargă prin casă.

Covoarele pot fi folosite, dar blochează căldura într-o oarecare măsură, așa că este mai bine dacă au dimensiuni mici și servesc mai mult unui scop decorativ decât unul practic. În plus, nici măcar nu veți avea nevoie de covor pentru confortul termic dacă există încălzire prin pardoseală.

Ce se întâmplă dacă conducta din sistemul de încălzire prin pardoseală se rupe? Raspuns simplu. În primul rând, șansele ca acest lucru să se întâmple  sunt foarte mici deoarece există un strat de mortar care îi protejează.  În al doilea rând, această deteriorare este reparată doar la fisura, astfel încât întregul sistem nu va trebui înlocuit. Reparațiile trebuie efectuate de o firmă specializată, poate chiar  recomandată de producătorul sistemului. Veți observa o pierdere a încălzitorului dacă vedeți un consum mare – cu siguranță nu veți vedea apă picurând pe podea.

Când aveți îndoieli, puteți apela o echipă de instalatori pentru a verifica cu o cameră termică dacă există o scurgere undeva.

În concluzie, încălzirea în pardoseală este cu siguranță un sistem de încălzire interioara eficient și sigur pe termen lung. Beneficiile, după cum ați văzut, sunt nenumărate, iar dacă bugetul și structura vă permit să-l instalați, merită cu siguranță luat în considerare.

incalzire-in-pardoseala
Incalzire in Pardoseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *